onsdag den 25. juni 2014

Studenterlagkager

I torsdags ringede min håndboldveninde og spurgte om jeg ville lave to lagkage til hende.

Jeg har lavet mine sædvanlige bunde, men linket i mine tidligere indlæg virker ikke, så her får I lige opskriften

(2 bunde)
4 æg
160 g sukker
1 spsk vand
1 tsk vanilje med top
lidt salt
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver.

Æg og sukker piskes heftigt med vand, vanilje og salt. Mel og bagepulver sigtes i, og dejen vendes rundt med let hånd, indtil melet er helt opsuget. Bages i 20 min ved 200 grader.

Version 2: Brug kun 100 g mel, og tilsæt 75 g mandelmel (blendede mandler), og erstat vandet med 2 spsk appelsin saft.

Jeg har lavet et lag med mit sædvanlige lag bærmousse, denne gang med hindbær. Og så lavede jeg denne hvide chokomousse med jordbær. Kagerne er overtrukket med marcipan. Det er første gang jeg overtrækker med marcipan, og jeg synes den er lidt mindre bevægelig end fondant. Smagen er lidt bedre, men stadig meget sød. Pynten er lavet i fondant.



Jeg er nogenlunde tilfreds med kagerne, selvom jeg endnu ikke kan få dem helt skarpe på siderne og det er opsmøringen som er svær. Men det er jo mest familien jeg bager til, så jeg går ikke 'nok' op i det, til at jeg vil gøre mere ved det.

Og vigtigst af alt: min veninde var tilfreds med kagerne :)

8 kommentarer:

  1. Ej, de er da blevet så fine. Mums!

    SvarSlet
  2. Svar
    1. Tak :) Ville også gerne have smagt, men det må blive en anden gang :)

      Slet
  3. Hold fast hvor ser den lækker ud

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Helena, ville også meget gerne have smagt dem :)

      Slet
  4. Hold nu helt ferie, hvor er de bare flotte - og de må uden tvivl have smagt totalt mums! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Lilly - jeg smagte desværre ikke selv, men tilbagemeldingen lød at de smagte godt :)

      Slet

Jeg elsker kommentarer, så skriv gerne et par ord :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...