lørdag den 6. august 2016

Lykken er is

I søndags var jeg lige i Netto på vej hjem fra min fætter og mosters fødselsdag. Jeg skulle bare lige have et par småting, men faldt så over bogen "Lykken er is" af Maja Ambeck Vase og Anne au Chocolat. Jeg har allerede pigernes første bog "Lykken er chokolade", og den er jeg ret vild med. Da is-bogen kun kostede 69 kr., skyndte jeg mig at slå til. Jeg er allerede godt i gang med at prøve opskrifterne, og der er mange jeg har lyst til at prøve, så venner og familie må vist forvente at få serveret is det næste stykke tid :)Inspireret fra bogen, brugte jeg noget af rabarbermosen (endnu en portion saft/sirup er blevet lavet) til at lave en nyfortolkning af den klassiske rabarbertrifli. Dvs. rabarbermos i bunden, en kugle vaniljeis og så knuste makroner på toppen - nemt, friskt og lækkert :)


Jeg havde en rest kærnemælk, og jeg har længe tænkt, at man burde kunne lave noget koldskålsis - og det er der sørme en opskrift på i bogen - så en dessertfortolkning af den klassiske sommerspise: jordbærskiver, koldskålsis og knuste kammerjunker - også nemt, friskt og lækkert :)

Jeg skal snart lave en hvid chokoladeis, som skal bruges til en citronsuppe - min kusine er nemlig vild med citroner, så det har jeg lovet hende, når hun kommer og henter forskellige arve-ting til hendes søn. Derudover er der en slags After Eight dessert, og den bliver jeg bare nødt til at servere for min morfar, ham og jeg har nemlig en fælles kærlighed for pebermyntechokolade. Jeg kan godt mærke, at jeg kommer til at bruge den her bog mindst lige som meget som chokolade-bogen - MUMS!

Jeg har haft min ismaskine OBH 6616 i 2 år, og det er lidt i perioder jeg bruger den. Især om sommeren er den igang, og isen bliver bare bedre, end når jeg bare fryser den direkte i fryseren uden maskine. Jeg synes, den er nem at bruge og også ok at rengøre. Jeg har altid den ene skål i fryseren, så jeg altid er klar til at lave is. Jeg har lige fået nyhedsbrev fra KopK, og der er ismaskinen pt sat ned med 43 % - bare lige en lille anbefaling herfra :)

– Dette indlæg indeholder affiliate links

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer, så skriv gerne et par ord :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...