søndag den 1. januar 2017

Nytårskagen

Med inspiration fra Maja Vases nytårskage fandt jeg på denne lækre kage til vores nytår, som blev holdt hos min veninde og hendes kæreste, hans to børn, hans moster og så os tre. Kagen består af en browniebund, et lag hvid chokoladeganache og en passions/appelsinmousse. Derudover er kagen pyntet med chokoladeperler fra Valrhona og guldglimmer samt lidt skovsyre.


24 cm springform

Brownie (baseret på bunden fra denne cheesecakebrownie)
200 g mørk chokolade
200 g smør
250 g flormelis
3 æg
100 g mel

Smør og flormelis piskes sammen. Æggene piskes i ét af gangen. Rør melet i, og til sidst vendes den smeltede chokolade i. Hældes i springformen og bages i ca. 35-40 min i 170 grader varm ovn til kagen er fast.

Hvid chokoladeganache
200 g hvid chokolade
1 dl. piskefløde

Den varme fløde røres i den smeltede chokolade. Den kan evt. stavblendes for en glattere masse.
Hældes ovenpå den afkølede kage (med kagering udenom), som nu sættes i køleskabet.

Passions/appelsinmousse
6 passionsfrugter
60 g sukker
2 appelsiner
2 æggeblommer
3 husblas (jeg brugte 4,5 og det var ALT fot meget)
1,5 dl piskefløde

Indmaden fra passionsfrugterne kommes i en lille gryde med sukker og 1 spsk appelsinsaft. Det varmes op, men må IKKE koge. De sorte kerner sies fra, og saften kommes i en skål/gryde som passer i et vandbad. Jeg bruger en lille gryde oveni en større gryde. De to æggeblommer røres i, og massen røres tykkere over vandbadet.
Husblassen ligges i blød i ca. 30  minutter i koldt vand, og opløses i 1 dl varm appelsinsaft. Massen hældes i den anden masse over vandbad. Lad creme tykne, og vend til sidst den piskede fløde i med en dejskraber.

Jeg har længe ønsket mig silikoneforme med halvcirkler, men i mit kageskab fandt jeg silikoneforme til popcakes, og der er det små halvcirkler. Formen blev fyldt op med mousse og blev sat i fryseren natten over. Resten af moussen blev hældt på kagen, og kagen sættes igen på køl.

Næste morgen kan de frosne moussebomber sættes på kagen, og kagen kan pyntes som man lyster.

Pynt
Rød skovsyre blade
Guldglimmer
Valrhona cruncy opal perler

Til min fødselsdag om 40 dage ønsker jeg mig en silikoneform med større halvcirkler, så jeg kan lave nogle flere af de her kager, for de er nemmere end de ser ud.

 – Dette indlæg indeholder affiliate links

2 kommentarer:

  1. Åh mums! Hvor der den lækker ud ;0) Tror jeg bliver nødt til at prøve at kaste mig ud i sådan et kageprojekt en dag..måske et lille nytårsfortsæt ..smiler..
    Rigtig godt nytår Pia - må det blive et fantastisk år.
    KH.

    SvarSlet

Jeg elsker kommentarer, så skriv gerne et par ord :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...