fredag den 23. februar 2018

En stor beslutning #1

Som jeg nævnte i mit fødselsdagsindlæg har min kæreste givet mig en ret overraskende gave, som kræver en del overvejelse. Han har givet mig en hundesnor og foreslået vi får en af hans fars hvalpe. Hvalpene er født d. 30 eller 31. januar, så der er stadig minimum 5 uger til vi kan hente en af dem hjem.

Vi har snakket meget frem og tilbage med fordele og ulemper ved sådan et lille kræ :)

Ulemper:
- tidskrævende (hundetræning, den skal luftes, man kan ikke bare lige være impulsiv og først komme hjem langt senere)
- økonomi (foder, dyrelæge osv.)
- hvad gør man med hunden ved ferier?
- jeg ved intet om hundeopdragelse og det at have hund

Fordele:
- hyggen og glæden ved altid at have én der bare elsker dig ubetinget - tænker det vil være så godt for mine drenge (og især for min ældste, som har det svært i skolen i dette skoleår... )
- jeg vil helt sikkert komme ud og få HVER dag, frisk luft og motion

Jeg er super meget i vildrede, for jeg er helt og aldeles på dybt vand. Jeg ved intet om det at have hund, og derfor har jeg anskaffet mig en ordentlig stak bøger om det at have hund, få en hvalp og den første tid med en hvalp i huset.


Jeg har lånt lidt forskelligt, og måske skal jeg op og kigge lidt mere på bibliotekshylderne, måske efter denne. Hvis det ikke var en af svigerfars hvalpe, ville jeg nok have læst noget om de forskellige racer, for at vide hvad der vil passe bedst ind i vores familie. Der tror jeg denne bog vil være god. 

Indtil videre har fået læst den øverste bog af Rolf Andersen, og han kommer med nogle gode simple råd til den første tid. Altså igen HVIS vi beslutter os for sådan en lille en....

Hvad er dit bedste råd i forhold til at få en hvalp i huset?

– Dette indlæg indeholder affiliate links

7 kommentarer:

 1. Hvor meget arbejde der er med en hvalp/voksen hund, kommer helt an på racen. F.eks. kræver en Border Collie meget aktivering og træning, ellers bliver de ofte kulrede. Mens en lille tæppetisser ofte kræver arbejde og træning i starten, men som voksen hund, ikke kræver så meget.
  Så det kommer helt an på race.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mie. Tak for dit input - og det minder mig om jeg slet ikke har fået nævnt racen :) Det er en blanding mellem en gravhundeblanding og en terrrier. Der kommer snart et opfølgningsindlæg :) Kh Pia

   Slet
 2. Godt råd

  Køb 2 spray
  1 gå væk hund, den dufte af citron, spray på en klud og tør det på alle ledninger og ligne.... så den lille ikke får stød af at gnave i dem.
  Og 1 anti tis spray, så når hvalpen har et uheld inden for så først gøre rent og så spraye med dette.... så dufter det ikke som et sted man gerne må tisse fordi man har gjort det før.

  Kombi en af dem er også god til juletræet før du sætter op (så dufter det ikke af fremmede dyr). Spray mens det er i nettet først anti tis, så gå væk hund, fold træet ud og gentag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Indtil videre har hun holdt sig fra ledningerne, men efter dit råd har jeg købt en spray til at fjerne tis-lugten, da hun allerede har fundet et favoritsted at tisse indenfor... :(

   Og det med juletræet må jeg lige huske :)

   Slet
  2. Dejligt hun ikke er en ledning hund... hun lærer snart ikke at tisse inde, specielt med dette vejr. Gå væk hund spray virker også på sko m.m. noget skal have ofte end andet.

   Slet

Jeg elsker kommentarer, så skriv gerne et par ord :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...