tirsdag den 24. juli 2018

Sommerferien #1

Den første uge af min velfortjente og yderst tiltrængte sommerferie er nu gået. Vi er kommet godt ned i gear, slapper af, hygger os og vi laver kun lidt hver dag. Ungerne hygger sig på legepladsen, de hopper på hoppepuden og de skændes. For hulan, hvor de kan skændes og slås. Vi kæmper virkelig en sej kamp for at komme de mange søskende-uenigheder til livs. Det er lidt et skridt frem og to skridt tilbage, men det overskygger heldigvis ikke ferien og det gode humør.


Vi er kørt til Jylland, hvor vores første stop var frokost i Horsens. Eller i udkanten af Horsens, hvor min gode Århus-veninde er flyttet ned tidligere på året. Vi hyggede os i et par timer med frokost, legepladsbesøg og kage, inden vi sagde farvel og kørte nordpå. I Holstebro gjorde vi stop hos svigerfar, som serverede aftensmad for os. Frikadeller og kold kartoffelsalat - og det vakte virkelig mange minder frem, for det har vi fået den første ferieaften i hele min barndom. Efter maden kørte vi til Struer, hvor min svigerfar og svoger satte campingvognen op for os. Det er en 40 år gammel vogn, men den er virkelig fin (altså lige pånær de brune og orange farver, som ikke lige falder i min smag haha).

Drengene og jeg var med min svoger en tur på Hjerl Hede, som er et stort frilandsmuseum. Vi så de gamle bygninger, og flere steder var der levendegørelse i form af udklædte mennesker, som arbejdede og fortalte om hvordan det foregik den gang for længe siden. Drengene ville gerne ind og bage fletbrød hos bageren, men billetten skulle havde været købt inden kl.13.30 (tror jeg), og det havde vi ikke lige fået undersøgt, så der var lidt krise. Når vi kommer hjem til hus og ovn igen, har jeg lovet vi prøver at bage vores eget fletbrød - der må findes nogle opskrifter vi kan bruge.. Mathias stod og så nogle andre børn flette, og han sagde at man skal have seks klumper dej - jeg føler mig lidt udfordret, men mon ikke YouTube/Pinterest kan hjælpe mig på vej?
Vi (eller det vil sige kun drengene) har været i fjorden flere gange. De synes det er fantastisk og elsker vand. De har fundet krabber i alle størrelser og en masse smukke østers. Nogle af dem får lov at komme med hjem, andre smider vi ud i vandet igen.


I campingvognen er der to gasblus, og det gør selvfølgelig madlavningen en smule begrænset. Det er noget jeg er ved at have lært, for sådan var det også i Silkeborg i 2015, i Weissenhäuser i 2016 og i Italien sidste sommer. Pasta med tomatsauce og revet ost er heldigvis et mega hit hos mine drenge. Og madpandekager er også en sikker vinder. Derudover har vi grillet hos både min svoger og min svigerfar, så vi lider absolut ingen nød haha :)


Vi har også brugt en dag i Legoland, og det er så 4. år i træk, vi er i Legoland. Så ungerne er sgu egentlig ret godt forkælede på dét punkt! Denne gang havde de Lego-chokolade, og det vil jeg da prøve, for jeg har én af Legos isterningeforme i silikone, så den kan sikkert også bruges til chokolade :) I sommeren 2015 var det min første ferie som fraskilt, og jeg kan godt huske, at turen i Legoland ikke var specielt hyggeligt. Ungerne teede sig og hørte på ingen måde efter, hverken efter mig eller mine forældre. Det er heldigvis blevet meget bedre, men der er stadig et godt stykke vej! Alle fire år har jeg taget billeder af drengene i skattekisten i piratområdet, og i år var ingen undtagelse :) Billedet fra 2015 kan ses her - og nøj hvor er der bare sket meget! Altså det er stadig kropumuligt at få et billede, hvor de begge kigger på mig samtidig, men det har vel også en smule charme :)


Vi har virkelig nydt vores første uges ferie, og planerne for de næste to uger indeholder nogle småture, men ellers bare afslapning, badning og hygge. Og nu hvor den danske sommer viser sig for absolut allerbedste side, er vi meget glade for at havde valgt dejlige Danmark som destinationen for året sommerferie :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer, så skriv gerne et par ord :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...